Servicii

Servicii

La centrul Smart and Happy gasiti echipa care transforma munca in joaca si nestiinta in stiinta. Pentru ca jocul este prin excelenta cea mai frumoasa modalitate de cunoastere, cat si cea mai eficienta forma de invatare, noi ne dorim ca toti copiii care ne trec pragul sa ajunga la cele mai inalte performante urmand un plan de interventie individualizat foarte bine pus la punct, într-un cadru perfect de joc si voie buna.

Terapie ABA

Logopedie

Terapie ocupationala

Integrare senzoriala

Grupuri de socializare

Consiliere parentala

Terapie axata pe comportamentele verbale (VB)

TERAPIE ABA

Analiza comportamentala aplicata (ABA) reprezinta singura abordare validata stiintific pentru intelegerea si sprijinirea comportamentului.
ABA este benefica pentru copiii din spectrul autist, intarzieri in dezvoltare, ajutandu-i sa dobandeasca deprinderi comportamentale, sociale, de comunicare si de invatare. De-a-lungul timpului s-a dovedit stiintific ca ABA este cea mai buna optiune pentru a-i oferi copilului sanse maxime de recuperare.

LOGOPEDIE

Logopedia este stiinta care se ocupa cu studiul limbajului si al tulburarilor aparute in dezvoltarea acestuia. Prin tulburari de limbaj intelegem toate abaterile de la manifestarile verbale incepand de la dereglarea diferitelor componente ale cuvantului si pana la imposibilitatea verbala de comunicare orala sau scrisa.
Tulburarile de limbaj pot avea forme usoare sau grave, insa scopul logopediei este de a le inlatura astfel se preintampina aparitia altor modificari psihice si comportamentale.

SOCIALIZARE

In cazul copiilor cu autism capacitatea de a relationa este afectata astfel incat acestia nu interactioneaza cu alte persoane. In centrul nostru socializarea are un rol foarte important in planul de interventie al fiecarui copil, interactiunile sociale impactand dezvoltarea abilitatilor de comunicare si limbaj, independenta si nu in ultimul rand la formarea personalitatii adaptative si integrative.

INTEGRARE SENZORIALA

Tulburarea de procesare senzoriala se refera la modul defectuos in care copilul isi foloseste simturile. Cei mai multi dintre copiii cu autism prezinta o reglare sau o modulare necorespunzatoare a senzatiilor obisnuite, reglarea simturilor tactil, auditiv, vizual si de miscare fiind anevoioasa.
Copilul desincronizat senzorial poate avea probleme de miscare si echilibru, poate avea hipersensibilitate la sunete (isi acopera urechile la sunete puternice), la mirosuri, la gusturi, nu accepta sa se murdareasca, nu sta la tuns, taiat unghii, etc.

TERAPIE OCUPATIONALA

Terapia ocupationala ajuta la diminuarea disfunctionalitatilor sociale, fiziologice si emotionale prin metode specifice astfel incat sunt dezvoltate abilitatile copilului de a desfasura activitati zilnice si de a dobandi achizitii ce duc catre independenta. Cert este ca terapia ocupationala se alatura perfect altor tipuri de terapii, ceea ce inseamna ca evolutia copilului poate deveni mai alerta.

TERAPIE AXATA PE COMPORTAMENTELE VERBALE (VB)

''Terapia axata pe comportamentele verbale inglobeaza cercetarile in domeniul ABA dar in acelasi timp imbunatateste si capacitatea copilului de a invata limbajul functional. Ce aduce nou VB este ca adauga o abordare comportamentala analitica pentru a ii preda copilului cu autism si cu tulburari asociate toate aptitudinile, inclusiv (si cel mai important) aptitudinile de limbaj.
Limbajul este tratat ca un comportament ce poate fi modelat si intarit, acordandu-se in acelasi timp atentie nu numai lucrurilor pe care le spune copilul ci si motivului pentru care acesta foloseste limbajul.'' Terapia axata pe comportamentele verbale, Mary Lynch Barbera

CONSILIERE PARENTALA

E greu de cuprins in cuvinte ce simte un parinte cand copilul este diagnosticat cu tulburare din spectul autist. Dar, dupa ce trece prin toata paleta de emotii(furie, frustrare, vinovatie, confuzie), parintele se simte coplesit de drumul pe care il are de parcurs si de deciziile pe care trebuie sa le ia pentru a-si ajuta cat mai mult copilul.
Consilierea parentala va ofera indrumarea si sprijinul de care aveti nevoie in aceasta perioada si in acelasi timp va ofera cunostintele si instrumentele necesare pentru a influenta pozitiv dezvoltarea copilului dumneavoastra.
single-image-04

Cum sa va inscrieti copilul la centru ?

Ne puteti lasa datele dumneavoastra de contact si echipa centrului o sa va contacteze.
[contact-form-7 id=”423″]